| Adverteren | Over Ons |  Contact | 

 

Een hond die herplaatst wordt, is dat wat voor mij?

Wij willen u er allereerst op wijzen dat herplaatsing van een Golden Retriever niet veel voorkomt.

De reden kan zijn dat een Golden, gefokt door of eigendom van één bij ons gelinkte fokkers, wegens omstandigheden herplaatst moet worden of in een asiel is beland. Wij willen die fokkers de gelegenheid geven voor deze honden een nieuw tehuis te vinden.

Al deze Goldens hebben altijd een stamboom.

Een (volwassen) Golden Retriever in huis nemen

Als u besluit een volwassen Golden in huis te nemen, moet u zoveel mogelijk te weten komen over het leventje dat hij tot dan toe heeft gehad. Stel bij u thuis voor uzelf alvast een lijst met vragen op die u meeneemt als u voor de eerste keer op bezoek gaat bij de huidige eigenaar/fokker. Dat zal alleen maar op prijs worden gesteld. Ga tijdens het bezoek met de hond, samen met de baas, een eindje lopen. Dan komt u er achter of de hond trekt en hoe hij/zij zich gedraagt aan de lijn.

Ook voor u geldt, dat het moet klikken tussen de huidige eigenaar en u, want het is altijd prettig om in bepaalde situaties nog even contact te kunnen hebben met hem/haar.

Als u de hond overneemt, raden wij u in elk geval ten zeerste aan op gehoorzaamheidscursus te gaan met de hond. Dan weet u wat de hond al wel of nog niet kent. Daarnaast krijgt u door te trainen een goed contact met uw Golden. Verwacht niet gelijk wonderen, want de hond moet ook wennen aan zijn nieuwe leventje/gewoontes.

Als u nog nooit een Golden in huis hebt gehad, adviseren wij u wel om eerst goed de nadelen van een hond door te nemen. De voordelen zijn bekend, maar als nadeel moet u denken aan haren op de grond en een natte hond in huis, want de Golden houdt over het algemeen erg van zwemmen.

Wij van Goldenretrieverfokkers.nl zijn nimmer aansprakelijk voor de Goldens die via deze website herplaatst worden. Wij zijn immers afhankelijk van de informatie die ons door derden wordt verstrekt en kunnen daarom geen verantwoordelijkheid dragen bij eventuele gedrags- of gezondheidsproblemen.

Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor honden die aangemeld zijn, te weigeren c.q. te verwijderen van de website.


Een Golden Retriever aanmelden voor herplaatsing

Mocht u een Golden willen herplaatsen of door omstandigheden terugkrijgen van de eigenaar, dan kunt u contact opnemen met ons via het formulier. Het contactformulier vindt u rechtsboven op deze pagina.

Wij bepalen niet voor u waar de Golden heen gaat. Wij zorgen er alleen voor dat achter uw kennelnaam een H (van herplaatsing) komt te staan. Wij hopen wel dat u direct een seintje geeft als de hond herplaatst is. Net als bij de geboren nesten, verdwijnt de aanmelding automatisch na 8 weken.

U kunt als er een golden voor herplaatsing wordt aangeboden die vinden op de pagina websites fokkers, er staat dan achter de kennelnaam een . Door op de kennelnaam te klikken kunt u zelf met de fokker contact opnemen.