| Adverteren | Over Ons |  Contact | 

 

 

 

 

 

 

  
 

 
 
 
 

 

Over ons

Eind 2005 hebben Antoinette Coster en Tonny Hoevers het plan opgevat om samen een website te gaan maken, een website “van Fokkers, voor Fokkers, voor U”.
Een website die onafhankelijk is en waar heel veel wisselende informatie te vinden zal zijn, zowel voor fokkers, aspirant kopers, Goldeneigenaren en andere belangstellenden.
Ook een website waar u als lezer een eigen inbreng mag en kan hebben. Wij staan open voor uw ideeën, ideeën waar wij misschien op verder kunnen borduren om deze site te laten groeien tot een grote informatiebron voor velen.
Regelmatig willen we ook de foto’s aan de rechterkant gaan vernieuwen, dus ook foto’s zijn altijd welkom en worden door ons zorgvuldig bij de diverse artikelen geplaatst.
Kortom, samen met u allen willen we van de Goldenretrieverfokkers.nl een informatieve maar ook een leuke website gaan maken, waar u graag regelmatig even komt neuzen.
Wij hebben Ingrid Pettinga bereid gevonden voor ons de senioren verjaardagskalender te gaan beheren.
Ook heeft een groepje mensen geheel belangeloos voor ons een artikel geschreven voor goldenretrieverfokkers.nl, waarvoor onze hartelijke dank. Wij waarderen het zeer en hopen dat meer mensen zich bereid verklaren aan deze website een bijdrage te doen.

Hieronder willen we ons kort even voorstellen:

Tonny  
In 1984 heb ik mijn eerste Golden Retriever, Tasja, gekocht. Tasja heb ik uit de krant gekocht en door haar ben ik me in het ras Golden Retriever gaan verdiepen. Ik kwam er al snel achter dat deze Golden, weliswaar een stamboom had, maar niet de bloedlijnen waar je mee door moest gaan. Tasja was een schat, maar had toch de nodige problemen waarmee beter niet gefokt kon worden. Wel heb ik in die jaren mijn kennelnaam "v.d. Issel Hoeve" laten registreren bij de Raad van Beheer, ben ik o.a een opleiding gaan doen om instructeur te worden en heb ik een AKK cursus gevolgd. Jaren heb ik met veel plezier les gegeven bij een Kynologen Club. In 1986 is onze Kathy bij ons komen wonen, Kathy kwam bij de toen zeer bekende kennel “v.d. Drunenborgh” vandaan en met haar ben ik mijn kleine kennel gestart.
Wij delen ons huis met vijf Golden meiden, vier ervan zelf gefokt en één “Vanlijnden” meisje. Door de week lopen er zeven Goldens, twee meer dus, eentje zelf gefokt en een “Joyous” meisje. Deze beide dames zijn van mij maar worden met Jelly, co-owner. gedeeld. Niets is fijner als lekker met mijn meiden bezig zijn, wandelen, trainen, showen, knuffelen, ze zijn gewoon mijn maatjes. Iets van dat plezier dat ik met mijn honden dagelijks beleef, probeer ik te projecteren op deze website.

Antoinette
 
Ruim 25 jaar heb ik Golden Retrievers. Mijn eerste Golden was Elfra v.d. Drunenborgh. Zij is geboren op 23 juli 1982 en vanaf dat moment is mijn hobby, mijn leven geworden.
Mijn kennelnaam “v.d. Kaladene” staat vanaf 1985 ingeschreven bij de Raad van Beheer en ik heb inmiddels dus ruim twintig jaar ervaring met fokken. Ik heb zelf lang puppytraining gegeven vanuit het nest vandaan, omdat ik vind dat deze fase zo goed mogelijk gebruikt moet worden. Na Elfra volgden er meerdere Goldens bij de Drunenborgh vandaan en in 1991 kwam mijn Zweedse reu Chivas. Hij is bijna vijftien jaar oud geworden en met hem heb ik veel mogen beleven in goede en in slechte tijden. Op dit moment heb ik zeven ‘dames’ v.d. Kaladene lopen, een Belgische “of Sweet Gypie Rose” dame en een “Laburnum” dame. Ze zijn tussen de twaalf en twee├źnhalf jaar oud. Ze wonen bij mij en mijn partner in huis en hebben buiten een heerlijk stuk grond om te ravotten, spelen, rollebollen, etc. Als er pups zijn, moet iedereen in de huiskamer wel wat ruimte inleveren en gaat o.a. ‘hun’ bank naar de schuur. Ik show met de honden en train ze hiervoor uiteraard. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei facetten binnen de Goldenwereld en vind het erg leuk om op deze manier u daarin mee te laten delen. Veel plezier!